Pratik Taşınma Önerileri

Pratik taşınma önerileri

Pratik taşınma önerileri adlı yazımızı okuyarak taşınmayı planladığınız tarihe kadar birçok ev taşıma tüyoları bilgisi edinebilirsiniz. Size önerimiz ilk olarak taşınma tarihini kesin olarak belirlemeniz ve sonraki adımlarınızı ona göre atmanız.

Taşınma ve adres değiştirme genellikle sık yapılan bir eylem değildir. Bu nedenle insanlar bir önceki taşınmalarında çıkarttıkları dersleri unutabilmektedirler. Bu nedenle sizlere bu yazımızda çıkarılması gereken dersleri, püf noktaları, pratik taşınma yöntemleri  ve dikkat edilmesi gerekenleri anlatacağım. Uzun yıllar boyu Gebze evden eve nakliyat hizmeti veren firmamızın önerilerini önemsemenizi rica ediyoruz.

Pratik Taşınma Önerileri 10 Pratik Bilgi

Kolay taşınmanın püf noktalarını sizlere aşağıdaki 10 madde ile açıklayacağım bu maddeleri yerine getirmeniz halinde sizler için kolay ve rahat bir nakliye süreci olacaktır.

1. Taşınma Tarihinizi Netleştirin

Her şeyden öncelikli olarak taşınma tarihini netleştirmeniz ve taşınma için kendinize birkaç gün ayırmanızı öneririz. Tarihiniz netleştikten sonra kendiniz, işiniz ve randevularınız için doğru bir planlama yapabilirsiniz.

2. Bolca Karton Koli Toplayın

Evinizi taşırken tahmin edemeyeceğiniz kadar çok eşyanızın olduğunu fark edeceksiniz. Eşyalar yüklenmeye başlayınca ve kamyon dolmaya devam ettikçe acaba kamyon eşyalarımı alır mı diye de düşünmeye başlayacaksınız. Bu nedenle sizlere pratik taşınma önerileri olarak bolca boş karton koli bulmanızı tavsiye ederiz. Buradaki  karton koli nereden alınır ile ilgili yazımızı okuyarak daha çok bilgi alabilirsiniz.

3. Taşınmayacak Eşyaları Belirleyin

Yeni evinize götürmek istemediğiniz eşyalarınızın listesini yapmanızı ya da aklınızda belirlemenizi tavsiye ederiz. Eşyalarınız taşınmaya başladıktan sonra “Aa o gitmeyecekti ama!” demeniz çok geç olabilir. Çünkü nakliye personelleri o eşyayı çoktan istife yerleştirmiş olabilirler. Taşınma esnasında karmaşıklık olmaması için sizlere pratik taşınma önerileri olarak tavsiyemiz gitmeyecek olanları belirlemeniz.

4. Nakliye Firması Araştırması Yapın

Ev taşımanızı pratik hale getirebilecek en önemli şeylerden birisi doğru bir evden eve nakliyat firması ile anlaşmaktır. Kurumsal ve profesyonel olarak evden eve nakliyat hizmeti sunan firmaların size verdikleri ile birçok işiniz kolaylaşır. Eğer yanlış, kurumsal olmayan bir firma ile taşınmanız halinde işiniz pratik olmanın dışında ekstra zorlaşacaktır. Gebze nakliyat firmaları adlı yazımızı okuyarak net bilgiler edinebilirsiniz.

5. Abonelik İşlemlerinizi Halledin

Eski dairenizden çıkacağınız için taşınma günü için doğalgaz, elektrik ve su gibi aboneliklerinizi zamanında iptal ettirmenizi öneririz. Aynı şekilde yeni eviniz için önceden gidip abonelik açtırmanız sizin için gayet iyi olacaktır.

6. Kolileme İşlemine Başlayın

Bolca boş koli bulduktan sonra eşyalarınızı kolilemeye başlayabilirsiniz. Ev toplamaya nerden başlamalı ya da kolilemeye nereden başlamayım gibi sorularınızın cevabı aslında size kalmış. İstediğiniz yerden başlayabilirsiniz. Sizlere bir Gebze evden eve nakliyat firması olarak kolileme sıralaması önerimiz ise;

  1. Değerli eşyalarınız,
  2. Özel eşyalarınız,
  3. Yatak odası,
  4. Salon,
  5. Mutfak,
  6. Çocuk odası, şeklinde olacaktır.

Eşyalarınızı üstlerine kitaplar, mutfak ve yatak odası gibi kategoriler oluşturmanızı ve kategorileriniz büyük harflerle yazmanızı öneririz.

Pratik ev taşıma tüyoları

7. Tadilatları Bitirin

Eski evinizde kiracı iseniz eve verdiğiniz hasar veya tablo asmak için açtığınız delikleri onarmanız gerekecektir. Aynı şekilde yeni evinize geçmeden önce boya-badana gibi tadilat gerektiren işlemler olabilir. Sizlere Pratik taşınma önerileri olarak tavsiyemiz tadilat işlerinizi taşınma gününden önce halletmeniz.

8. Buzdolabınızı Boşatın

Taşınmadan önce buzdolabınızı olabildiğince boşaltmalısınız. Aynı şekilde derin dondurucunuzu da boşatmanız gerekir. Büyük ve ağır oldukları için sağlıklı taşınma adına içlerinin boş olması gerekmektedir. İçi boşaltılan buzdolabının iç temizliğini yapmanız sizin için daha iyi olacaktır. Peki yeni eve taşınan buzdolabının fişi ne zaman takılmalı sorusu aklınıza geldi ise; kısa mesafelerde 1 saat sonra, Şehirler arası ev taşıma işleminde ise 6 saat boyunca buzdolabı dinlendirilmelidir.

buzdolabı taşıma pratik bilgi

9. Baza ve Çekmeceleri Dolu Bırakmayın

Baza ve çekmece gibi içi doldurulabilen eşyalarınızın içlerini olabildiğince dolu bırakmayın. Çünkü taşınma esnasında içerideki eşya yüzünden asıl eşyanız zarar görebilir. Size eşya hafif gelmiş olabilir ancak o eşya belirli bir süreliğine taşındığında ağırlığı katlanmaktadır. Sizlere pratik taşınma önerileri olarak bütün eşyalarınızı kolilemenizi öneririz. Boşaltmadığınız taktirde taşınma günü nakliye firması boşaltmak zorunda kalacaktır.

10. Özel Günlerde Taşınmayın

Bayram tatili olduğu günlerde şehirler arası ev taşıma hizmeti almayınız. Çünkü bayram tatillerinde yollarda aşırı trafik olabilmekte. Aynı şekilde tatillerde yoğun iller arası geçiş olduğu için otobüs firmalarında yer bulmak da çok zor olabiliyor. Sizlere tavsiyemiz zorunda kalmadıkça bayram tatillerinde taşınmayınız.

Unlusoy Nakliyat’tan Pratik Taşınma Önerileri

Unlusoy Nakliyat olarak sizlere pratik taşınma önerilerimizi 10 madde ile yukarıda anlattık. Ekstra olarak sizlere birkaç tavsiyemiz daha olacak. Nakliye firması araştırması yapmadan önce sizlerin hazırlaması gereken bazı cevaplar olacak. Gebze evden eve nakliyat firmaları fiyat teklifi vermeden önce sizlere birkaç soru sorarlar ki fiyat verebilsinler.

Nakliyat firmalarının fiyat teklifi verirken sordukları sorular;

  • Eviniz kaç oda kaç salon?
  • Nereden nereye taşınacaksınız?
  • Kaçıncı kattan kaçıncı kata taşınacaksınız?
  • Bina asansörü kullanmaya izin var mı?
  • Eşyaların fotoğrafını atabilir misiniz?
  • Kolileme hizmeti istiyor musunuz?

Evden eve nakliyat firmaları sizlere bu soruları yönelterek sizlere fiyat teklifi verirler. Sizlere pratik taşınma önerileri olarak bu soruların cevaplarını daha önceden hazırlamanız. Bu sayede yanlış fiyat teklifi alma ve daha sonra sorun yaşama ihtimalinizi azaltabilirsiniz. Daha fazla bilgi almak için firmamız ile iletişime geçebilir ve fiyat teklifi alabilirsiniz.

Pratik Taşınma Önerileri SSS

Kolileme işlemine nereden başlamalıyım?

Kolileme işlemine öncelikli olarak değerli ve özel eşyalarınızdan başlamalısınız. Daha sonra diğer odalara geçebilirsiniz.

Ev taşıma işlemi kaç gün sürer?

Genellikle çoğu ev taşıma işlemi aynı gün içerisinde bitirilir. Anca eşya fazla ise 1 gün öncesinden paketleme işlemi yapılır sonraki gün ise taşımacılık işlemi.

Ev taşıma işlemi nasıl yapılır?

Ev taşıma işlemi ekspertiz adımı ile başlar daha sonra ambalajlama, eşyaların yüklenmesi, istiflenmesi, taşınması ve boşaltılması adımlarıyla devam eder.

Ev taşırken nelere dikkat etmeliyim?

Evinizi taşırken önemli ilaçlarınızı ve ihtiyacınız olduğunda hemen bulmanız gereken eşyalarınızı yanınızdan ayırmamaya dikkat etmelisiniz.

Taşınırken bana neler lazım olabilir?

Taşınırken sizlerin en fazla ihtiyacınız olacak şey koli bandıdır. Koli bandı haricinde boş koli, tahta kalemi, sağlam çöp poşeti ve hurç lazım olacaktır.